Invisalign

Tandreglering med Invisalign

Invisalign är en genomskinlig bettskena av plast som är till för att reglera tänderna med hjälp av serien Invisalign, genomskinlinga skenor som byts ut under behandlingen med jämna mellanrum.

Hur går det till

Vi börjar alltid första besöket med en konsulation där vi undersöker din munhälsa och om du är lämplig för Invisalign behandling. Beslutar vi att denna behandling är lämplig för dig, då vid andra besöket börjar vi med ta foton samt en 3D scan, ett avtryck av dina tänder för att sedan kunna skapa skenorna. Vid tredje besöket provar du skenan och godkänna din behandlingsplan. 

Varje patient får en individuell behandlingsplan och det kan förekomma korta kontrollbesök. Vill du veta mer eller funderar du på Invisalign behandling, kontakta oss på Sjöbo Dental så hjälper vi dig!

Vanliga frågor om Invisalign

Det är helt beroende från patient till patient, från 3 månader till 18 månader. En behandlingsplan tas fram utifrån patientens specifika behov och bettjustering

Det är normalt att känna ömhet när man byter skenorna. Det gör inte mer ont än en vanlig tandställning, då skenan pressar tänderna och behandlingen pågår som den ska. Men om smärtan är obehaglig kan du ta receptfria tabletter. 

Mån–Tors: 07:00 – 16:00
Fre: 07:00- 12:00

072 – 192 72 46 kontakt@loredanastoicadental.se Järnvägsgatan 3, 275 30 Sjöbo