Estetisk tandvård

Vad är estetisk tandvård?

Estetisk tandvård fokuserar på tändernas utseende. Genom estetisk tandvård kan vi exempelvis ändra form genom längd eller bredd samt få bort missfärgningar. Typ av behandling bestäms utifrån patientens behov eller önskemål.

Hos oss på Sjöbo Dental AB kan vi hjälpa dig med alla dina behov under ett och samma tak. Kontakta oss för en konsultation för att kunna skräddarsy en behandling som passar just dig!

Tandblekning

Tandblekning har blivit en vanlig behandling idag. Det finns 2 sätt att genomföra en sådan behandling – hemma eller på klinik. Vi brukar dock rekommendera att göra en undersökning före blekning.

Läs mer om tandblekningsprocessen >>

Tandreglering

Behandling med Invisalign som är en genomskinlig plastskena som skapas individuellt med hjälp av en 3D scan. Invisalign behandlingsplan är en skräddarsydd behandling och ser olika ut från patient till patient, beroende på just dina tänder och ditt behov.

Läs mer om tandreglering med invisalign >>

Tandsmycke

Tandsmycke är populärt när det kommer till estetisk tandvård hos såväl vuxna som yngre. Tandsmycket sätter det lilla blinget på ditt leende. Det finns många olika typer av tandsmycken, färger, former och material och behandlingen går snabbt att utföra. 

Tandimplantat

Implantat har blivit allt vanligare idag vid tandfrakturer. Implantatbehandling utförs när man saknar sin egen tandrot eller när det inte går att bygga upp på något annat sätt. Implantat är en titanskruv som får växa i käkbenet och som tandläkaren sedan får bygga upp en tandkrona på.

Läs mer om tandimplantat >>

Air-flow

Air-Flow är ett effektiv sätt att rengöra dina tänder samt att ta bort missfärgningar. Denna behandling är smärtfri och tar cirka 30 minuter. Med Air-Flow tekniken kommer man in mellan och bakom tänderna och tar på så sätt effektivt bort missfärgningar.

Porslinskrona och Broar

Porslinskronor används när en tand är allvarligt skadad och kräver starkare stöd än en kompositfyllning kan erbjuda. Kronor kan fästas på både befintliga tänder och implantat och erbjuder långvarigt skydd och estetik. Broar är ett sätt att ersätta saknade tänder genom att binda ihop kronor på intakta tänder. Båda alternativen tillverkas noggrant för att passa patientens behov och erbjuder hållbara lösningar för tandvård.

Läs mer om porslinskrona och broar >>

Mån–Tors: 07:00 – 16:00
Fre: 07:00- 12:00

072 – 192 72 46 kontakt@loredanastoicadental.se Järnvägsgatan 3, 275 30 Sjöbo