Porslinskrona och Broar

Porslinskrona

Porslin är det material som är mest likt tanden. Det används när tanden är skadad och då tandläkaren bedömer att en komposit fyllning inte är tillräcklig då porslin är starkare. Beroende på tandens skada behöver den ibland förstärkas med en krona. Kronan fungerar som en emalj runt den skadade tanden som kan behöva byggas upp igen eller vid behov förstärkas. Kronan kan man sätta både på egen tand eller på ett implantat.

Ibland måste det finnas lite kvar av tanden för att kunna fästa kronan, beroende på tandskadan kan tandläkare bygga upp det med stift eller pelare som det också kallas. Pelaren sätts fast i roten för att hålla upp kronan. Porslinskrona består helt av porslin och är svåra att urskilja mot naturliga tänder. Porslin kronan är ett mer hållbart alternativ än andra lagningar som skyddar tanden.

Broar

En bro, eller som vi också kallar det tandbrygga, är metoden vi använder för att ersätta saknade tänder. Bron tillverkas av porslin och är ett hållbart alternativ som också kan ändra form och färg efter dina önskemål. Om patienten saknar en tand och tänderna bredvid är i gott skick samt lagade, kan man göra kronor på dem samt att man binder ihop med den som saknas. Ibland kan implantat vara ett bättre alternativ för att ersätta den saknande tanden. Bron och kronan skiljer sig inte mycket från hur man tillverkar dem, båda alternativen tillverkas av tandtekniker efter att tandläkaren har tagit ett avtryck i munnen som därefter cementeras och justeras för att passa perfekt i bettet. En bro eller brygga kan användas för att ersätta en eller flera tänder.

Mån–Tors: 07:00 – 16:00
Fre: 07:00- 12:00

072 – 192 72 46 kontakt@loredanastoicadental.se Järnvägsgatan 3, 275 30 Sjöbo